dimarts, 24 de maig del 2016

APS al Federico Garcia Lorca

Hola a tots i totes!! J
Durant aquest quadrimestre, en la classe d’Organització hem pogut realitzar un APS (Aprenentatge Servei) sobre el foment de la lectura a través de l’apadrinament lector en l’escola Federico Garcia Lorca.
Ha estat molt bé aquesta experiència ja que hem tingut que dissenyar unes activitats en relació a la lectura per al nostre alumnat i hem vist el que suposa donar una classe als xiquets, també hem pogut viure en primera persona les dificultats que poden sorgir durant les sessions, com la falta de temps per realitzar les activitats que teniem previstes per a eixe dia, etc.

Per una altra part, considere que aquest projecte el podríem haver fet a principi de quadrimestre en el mes de febrer o març perquè ara a finals de quadrimestre, al tindre els exàmens finals molt prop, crec que ens hem agobiat un poc. Per lo demés ha sigut un plaer realitzar aquest projecte, m’agradat molt. 

Ací vos deixe una fotografía del mural que vam realitzar amb tots els xiquets l'últim dia.



dimecres, 6 d’abril del 2016

Manualitat per a treballar la pluja: pals de pluja

Una manualitat que podem realitzar a l'aula amb els nens d'infantil per treballar l’oratge,en concret la pluja, és fabricar un pal de pluja. És molt fàcil, tan sols necessitem un rotllo de cartó, preferiblement el del rotllo de paper de cuina ja que és més gran, paper de seda, gomets, pintura, etc. i arròs o llentilles per a fer el so de la pluja.
Vinga! Ara sols queda moure el pal de pluja i simular que està plovent!

Ací tenim diferents models de pals de pluja.



dimarts, 5 de gener del 2016

Valoració primer quadrimestre OEMH

Hola!

Ja ha passat el primer quadrimestre de segon de Magisteri Infantil i cal dir que l’assignatura d’ Organització, espai escolar, materials i habilitats docents és sens dubte una assignatura molt diferent a les altres. En primer lloc és una assignatura on aprens moltes coses útils per a treballar amb els xiquets i les xiquetes, no es la típica assignatura que quan la estàs estudiant penses, açò per a què serveix? Amb aquesta assignatura aprens molts recursos per a aplicar-los al aula.

En segon lloc és una assignatura molt dinàmica, en la que lo important és l’alumne actiu i participatiu, nosaltres fem els temes i per lo tant són temes que a nosaltres ens agraden i al mateix temps ens motiven. Al ser unes classes tan dinàmiques fomenta el treball en equip, la participació i l’amistat, ja que entre nosaltres ens tinguem que relacionar per a aprendre tots de tots.

En aquesta assignatura he aprés 16 temes diferents explicats per els meus companys i companyes, entre els quals podem trobar: l'escola inclusiva, tipus de famílies, el joc, les intel·ligències múltiples, el treball cooperatiu, els CRA, les tradicions, els racons, etc. Com podeu observar són temes molt interessants i molt útils per a futurs docents.


Fins prompte! J

dimecres, 21 d’octubre del 2015

Activitat Halloween!

Hola! Ja s'acosta la festivitat de Halloween i  hui vaig a ensenyar-vos una activitat original i molt divertida sobre aquesta festa.

Què necessitem?

- 1 cartolina negra.
- 1 cartolina groga.
- Pintura blanca.
- 1 retolador negre.
- Tisores.

Com heu fem?

Primer agafem la cartolina negra i la fiquem a terra. Pintem tota la planta del peu d'un xiquet o xiqueta de color blanc i a continuació la fiquem a la cartolina. Després fem el mateix amb l'altre peu.
Una vegada la pintura de la cartolina no estiga banyada pintem amb un retolador negre els ulls i la boca del fantasma. Per últim retallem un cercle a la cartolina groga i la apeguem a la cartolina negra per a que siga la lluna.

Ací vos deixe el resultat. Espere que vos haja agradat aquesta activitat.



dilluns, 19 d’octubre del 2015

Benvinguts i benvingudes al meu blog :)

Hola! Benvinguts i benvingudes al meu blog. En aquest espai vos mostraré recursos per a treballar amb xiquets i xiquetes a l'aula i també informació que considere important o interesant. Espere que vos agrade i vos siga útil.
Vos deixe amb aquesta fotografia que m'agrada molt.